HungarianEnglish

1082 Budapest, Corvin sétány 2.  |  06-30/647-2215  |  info@vinowonka.hu 

Borok

CSOKOLÁDÉ ÉS BOR   Hazánkban még ritkaságszámba menő párosítás, holott sokkal több közös vonása van e két örömforrásnak mint gondolnánk. Mindkét fermentált termék esetében meghatározó minőségi tényező a termőterület, a talaj, az évjárat és a fajta. Kóstolásukkor pedig a megjelenés, az illat, az íz, az utóíz és a lecsengés is hasonló módon értékelendő.

csokoládéban és a borban levő több száz íz és aroma lehet egymásra szelídítő, kiegészítő, erősítő...hatással, ami új ízélményt tár fel a kóstoló előtt, meglepően izgalmas ízkombinációkat, különleges harmóniát kialakítva.

Ezeket a harmóniákat keressük és kínáljuk vendégeinknek a vinoWonkában, ahol helyben tud kóstolni az ország egész területéről összeválogatott kézműves prémium csokoládékból, bonbonokból és borokból vagy ezeket összeállítva az otthonában élvezheti az új ízélményt amit egy pohár bor és egy hozzáillő bonbon nyújtani tud.

Nagy szeretettel várunk mindenkit!

 

Boraink helyben kóstolhatók a naponta változó 20-25 féle nyitva tartott palackból vagy polc áron megvásárolhatók és hazavihetők!

A vinoWonkában kapható és kóstolható borok,a bonbonokhoz a csokoládékhoz a szörpökhöz hasonlóan kizárólag magyar termékek,amiknek kiválasztását személyesen végeztük. A bolt megnyitása előtti hónapok a kínálat összeállításával teltek.Magyarország borvidékeit járva egyenként kerestük fel a kézműves borászatokat, akikről hallottunk-olvastunk szájhagyomány útján,vagy az interneten,kíváncsiak voltunk rá vagy már ismertünk Őket.

A borok kóstolása csak egy eleme a kiválasztásnak - az adott borászat filozófiája, a borász személyisége , maga a területről és a pincészetről alkotott személyes benyomás ugyanolyan fontos számunkra mit a bor maga. A nagyobb, ismertebb pincészetekből azok a borok kerültek bele a választékba, amik kis mennyiségben készülnek, üzletekben ritkán kaphatók,általában csak a pincénél,vagy esetleg egy-két Vinotékában vásárolhatók meg.

Kínálatunk folyamatosan bővül és változik, hiszen újabb és újabb pincékhez jutunk el és szebbnél szebb borokat hozunk magunkkal...

 

A pincészetek és borászok akiknek a borai megtalálhatók nálunk:

borospolc

Balla Géza - Arad ménesi borvidék
Wetzer Pincészet - Sopron
Luka Enikő - Sopron
Csetvei Krisztina - Mór
Tarjányi Pince - Eger
Szemes József - Villány
Bősz Adrián - Szekszárd
Tringa Pincészet - Szekszárd
Gál Tibor - Eger
Tóth Ferenc - Eger
Radó Pincészet - Pécs
Planina Borház - Mohács
Iványi Zsófi - Villány
Toronyi Pince - Szekszárd
Fekete Pince - Szekszárd
Halasi Pince - Villány
Ruppert Ákos - Villány
Mokos Pince - Villány
Pók Tamás - Eger
Zsirai Pince - Tokaj
Hímesudvar - Tokaj
Budaházy Pince - Tokaj
Barta Pince - Tokaj
Szt. Benedek - Tokaj
Gizella Pince - Tokaj
Bukolyi - Eger
Nyolcas Pince - Eger
Pálffy Gyula - Köveskál
Szatmári Pince - Badacsony
Turján Pince - Tokaj
Szarka Dénes - Tokaj
Karádi-Berger - Tokaj
Tüske Pince - Szekszárd
Gutman Pince - Kötcse
Szászi Endre - Szent György hegy
Orbán Pince - Balatonfelvidék
Vinum Veress - Zala(Csáford)
Haraszthy Vallejo - Etyek
Bárdos és fia - Mátra
Fekete Béla - Somló
Szabó - Somló
Somlói Apátsági Pince - Somló
Pelle Pince - Tokaj
Szabó Zoli - Pécs

Pincefalvak

fbPixel